Een hypotheek regelen

Een hypotheek regelen?

Als u geld leent bij de bank om een huis te kopen dan zal de bank waar u uw lening afsluit daar iets voor terug willen. Namelijk de zekerheid dat u voldoet aan uw verplichtingen, onder andere het betalen van de rente en de eventuele aflossing.

 Om die zekerheid te krijgen, vraagt de bank u om uw huis als onderpand te geven. Als u de rente en de aflossing van de lening niet meer betaalt, dan mag de bank uw huis verkopen en met de opbrengst de schuld aflossen.

Deze zekerheid, dus uw huis als onderpand, zorgt ervoor dat u niet alleen een lening krijgt waardoor u de woning kunt kopen  maar óók dat u de bank een veel lagere rente moet betalen dan normaal het geval zou zijn.

De akte waarin deze afspraken worden vastgelegd is de hypotheekakte. Deze kunt u bij ons laten opmaken en ondertekenen. Na ondertekening door zowel u als koper, de bank en de notaris, zullen we de hypotheekakte inschrijven bij het Kadaster.

Een hypotheek regelen? Wij helpen u graag!

De hypotheekakte

In de hypotheekakte wordt vermeld welk bedrag van de bank wordt geleend en welke rente (vast of variabel) wanneer betaald moet worden. Ook over de aflossing wordt het een en ander in de hypotheekakte vastgelegd. Bijvoorbeeld dat de lening wordt afgelost na 30 jaar, bij de verkoop van uw huis of bij overlijden van de laatste schuldenaar.
hypotheek_01Naast de standaard informatie in de hypotheekakte, gelden er een aantal bijzondere bepalingen die in uw hypotheekakte opgenomen dienen te worden. Deze zijn van belang als uw woning schade oploopt of uw huis gedwongen moet worden verkocht.

Er komt veel op u af bij het kopen van een huis. Wij zorgen er voor dat u niets vergeet en dat alles goed geregeld is.

Advies nodig bij het opstellen van uw hypotheekakte? Wij staan graag voor u klaar!

Gedwongen verkoop

Een hypotheekbank vraagt waarborgen voor de hypotheeklening. Hierdoor kan de bank erop rekenen dat u de lening ook echt terugbetaalt. Als u uw hypotheek niet meer betaalt mag de bank de notaris opdracht geven om uw woning in het openbaar te verkopen. Wij regelen dan een veiling. Met de opbrengst wordt als eerste de lening afgelost, omdat de bank voorrang heeft op eventuele andere schuldeisers.

Voor de meeste mensen is een gedwongen verkoop geen verrassing. Zij weten over het algemeen wat er kan gaan gebeuren bij het uitblijven van betalingen. Het is voor hen verstandig om vroeg aan de bel te trekken bij de bank. Ze kunnen op deze manier de situatie uitleggen en de mogelijkheden bespreken met betrekking tot de hypotheek. De bank kan met u een betalingsregeling treffen om verdere problemen te voorkomen.

Dreigt u uw hypotheek niet meer te kunnen betalen? Vraag ons dan tijdig om advies. Zo zorgen we er samen voor dat u de juiste afspraken maakt.

Met recht vertrouwd.

Bel ons voor meer info of voor een afspraak!

Aan een informatief gesprek van een half uur zijn geen kosten verbonden.

Wilt u graag een persoonlijk gesprek?

Contact gegevens

  Monnikstraat 62, 7571 CW Oldenzaal

   Telefoon: +31 (0)541 - 57 25 25

  Email: info@notariskantoorkroezen.nl

Over ons

Notariskantoor Kroezen in Oldenzaal is een modern, flexibel notariskantoor met als doel een optimale dienstverlening met oog voor de persoonlijke wensen van haar cliënten. Ons enthousiaste team bestaat uit Hans Kroezen (notaris), Susanne Borghuis (toegevoegd-notaris), Pauline Bakker (kandidaat-notaris), alsmede 6 notariële medewerkers. Alle medewerkers hebben een ruime praktijkervaring in het notariaat.