Onbezorgd ondernemen met de hulp van de notaris

Onbezorgd ondernemen met de hulp van de notaris

door | oktober 2016

“Mijn man Gijs en ik hebben sinds een paar jaar een goed lopend internetbedrijf. Nu de kinderen wat groter zijn, willen we groeien met het bedrijf en een ander pand aankopen. Het leek ons goed om zowel met de accountant als met de notaris over deze wensen te praten.”

Susan: “Via onze accountant kwamen we terecht bij notaris Hans Kroezen in Oldenzaal. In een plezierig en ontspannen gesprek hebben we alle zaken besproken die bij deze plannen een rol spelen.

We zijn nu in gemeenschap van goederen gehuwd en gaan dit wijzigen in huwelijkse voorwaarden zodat we beide een apart vermogen kunnen opbouwen.

Daarnaast gaan we ons bedrijf omzetten in een besloten vennootschap om het risico tussen privé en de zaak te spreiden.

Testamenten aanpassen

Hans heeft ook op vakkundige wijze met ons meegedacht om de testamenten wat flexibeler te maken: als één van ons overlijdt kunnen op dat moment nog keuzes worden gemaakt als één van de kinderen in de zaak wil komen. En het vermogen kan dan belastingvriendelijk worden afgerekend; erg fijn!

Terwijl we een kop koffie dronken, bespraken we ook de statuten van de besloten vennootschap. Hans heeft ons geholpen bij het ‘op maat’ maken van deze statuten voor het geval één van onze kinderen over een paar jaar in het bedrijf wil komen en een deel van de aandelen kan overnemen.

Een heel nieuw punt was voor ons de volmachtvoor- nu-en-later, ook wel levenstestament genoemd. Als één van ons handelingsonbekwaam wordt door bijvoorbeeld ziekte, komt er geen bewind via de rechter maar kan de andere partner alle zaken regelen. En als de ander dit ook niet meer kan, worden deze zaken door de kinderen samen overgenomen.

Goed geholpen

Ondertussen heeft Hans ook de koopovereenkomst van het nieuwe pand voor ons gemaakt en is de koop gesloten. We verheugen ons erop om met ons personeel in een nieuwe frisse werkomgeving van start te gaan. Gijs en ik voelen ons goed geholpen door Hans Kroezen en zijn team. De menselijke benadering van het notariskantoor heeft ons erg aangesproken.”

Vragen over een samenlevingsovereenkomst?

Notariskantoor Kroezen weet precies wat handig is om in een samenlevingsovereenkomst te zetten en is u graag van dienst.

Wilt u advies?

Kijk op www.notariskantoorkroezen.nl of bel (0541) 57 25 25

Met recht vertrouwd.

Bel ons voor meer info of voor een afspraak!

Aan een informatief gesprek van een half uur zijn geen kosten verbonden.

Contact gegevens

  Monnikstraat 62, 7571 CW Oldenzaal

   Telefoon: +31 (0)541 - 57 25 25

  Email: info@notariskantoorkroezen.nl

Over ons

Notariskantoor Kroezen in Oldenzaal is een modern, flexibel notariskantoor met als doel een optimale dienstverlening met oog voor de persoonlijke wensen van haar cliënten. Ons enthousiaste team bestaat uit Hans Kroezen (notaris), Susanne Borghuis (toegevoegd-notaris), Pauline Bakker (kandidaat-notaris), alsmede 6 notariële medewerkers. Alle medewerkers hebben een ruime praktijkervaring in het notariaat.