Een gulle opa en een dolgelukkige kleinzoon

Een gulle opa en een dolgelukkige kleinzoon

door | mei 2017

Elke dag op een notariskantoor is anders. Sommige gevallen vergeet je niet snel. Het was op een morgen om half negen dat ik werd gebeld door meneer Ter Gouw. Hij zei dat hij iets had bedacht, liep al een tijdje rond met een idee maar wilde graag advies van mij of het ook uitvoerbaar was.

De volgende middag belde ik bij hem aan. De koffie was al klaar en de vraag of ik er iets sterkers bij wilde drinken sloeg ik nog maar even af. Meneer Ter Gouw zei dat hij vanwege het bezoek van de notaris vandaag zijn pak en de stropdas uit de kast had gehaald. Tijden zijn veranderd, dacht ik, maar ik was blij dat ik vandaag ook had gekozen voor een pak en stropdas.

Zuinig en sparen
Ter Gouw werkte vroeger in de textiel en had het niet breed. Maar omdat hij en zijn vrouw erg zuinig waren, konden ze een huisje kopen. Uit hun huwelijk werd een dochter geboren. Hij vertrouwde mij toe dat een zoon ook leuk was geweest voor de voetbal. Het gezin was gelukkig en gezond. Een tijd terug overleed zijn vrouw en bleven hij, zijn dochter en kleinzoon Maarten over. Gelukkig kon meneer Ter Gouw nog veel blijven sparen. Dit heeft hij echter nooit aan zijn dochter en kleinzoon verteld.

Minderjarige kleinkinderen
Als uw kleinkinderen nog minderjarig zijn dan moet een volwassene het geld beheren totdat zij 18 jaar worden. Vindt u dit nog te jong of wilt u voorkomen dat uw kleinkind het geld niet goed zal besteden? Dan kunt u in uw testament een bewind over het geld instellen. Daarbij benoemt u bijvoorbeeld de ouders van uw kleinkind tot bewindvoerders. Uw kleinkind kan dan alleen met toestemming van zijn ouders over het geld beschikken. Het bewind duurt totdat uw kleinkind een door u bepaalde leeftijd heeft bereikt, bijvoorbeeld 21 of 23 jaar.

De verrassing
Na een lange en boeiende introductie kwam zijn plan ter sprake. Ter Gouw had gehoord dat je tegenwoordig een groot bedrag mocht schenken aan kleinkinderen voor de aankoop van een woning.Nu zijn kleinzoon Maarten een huis ging kopen, wilde hij hem verrassen met een schenking. Maar Maarten mocht dit nog niet weten! Of ik kon helpen bij dit plan?

We betrokken de bank waar Maarten zijn hypotheek zou afsluiten bij deze verrassing en lieten Maarten in de waan dat hij alles bij de bank ging lenen. Op de dag van passeren -uiteraard was de oude baas weer in zijn beste pak gestoken- hebben we Maarten dolblij kunnen maken met de schenking van zijn opa.

Schenken?
Wilt u ook een bedrag schenken voor de aankoop van eenwoning? Of heeft u een schenking gekregen? Notariskantoor Kroezen is u graag van dienst!

Met recht vertrouwd.

Bel ons voor meer info of voor een afspraak!

Aan een informatief gesprek van een half uur zijn geen kosten verbonden.

Contact gegevens

  Monnikstraat 62, 7571 CW Oldenzaal

   Telefoon: +31 (0)541 - 57 25 25

  Email: info@notariskantoorkroezen.nl

Over ons

Notariskantoor Kroezen in Oldenzaal is een modern, flexibel notariskantoor met als doel een optimale dienstverlening met oog voor de persoonlijke wensen van haar cliënten. Ons enthousiaste team bestaat uit Hans Kroezen (notaris), Susanne Borghuis (toegevoegd-notaris), Pauline Bakker (kandidaat-notaris), alsmede 6 notariële medewerkers. Alle medewerkers hebben een ruime praktijkervaring in het notariaat.