Samen zullen we alles delen! Of toch niet meer?

Samen zullen we alles delen! Of toch niet meer?

door | april 2017

Liefde maakt niet altijd blind. Laatst brachten Florine en Tim een bezoek aan ons notariskantoor. Ze gaan volgend jaar trouwen en willen huwelijkse voorwaarden maken omdat Florine een bloeiend bedrijf heeft en Tim een paar jaar geleden een eigen woning heeft gekocht.
Ondanks dat ze smoorverliefd zijn, willen ze de bezittingen toch gescheiden houden want bij vrienden was het goed misgegaan.

Bij een huwelijk in gemeenschap van goederen (op dit moment nog de standaardregeling) zou zowel het bedrijf van Florine als de woning met de hypotheekschuld van Tim van hen samen worden. Gaan ze scheiden dan zou Tim recht hebben op de helft van het bedrijf en Florine recht op de helft van de woning én de hypotheekschuld. Kort gezegd; bij een huwelijk in gemeenschap van goederen vallen alle bezittingen en schulden die Florine en Tim vóór het huwelijk hebben in de gemeenschap van goederen. Alleen door het maken van huwelijkse voorwaarden kan je van deze standaardregeling afwijken.

Nieuwe standaard
Twee weken geleden is er door de Eerste Kamer een wet aangenomen voor een nieuw standaardstelsel: alle goederen en schulden die aanstaande echtgenoten vóór het huwelijk privé bezitten, blijven na het huwelijk ook privé. Alleen de goederen die de echtgenoten voor het huwelijk al samen hadden, blijven na het huwelijk ook gezamenlijk. Dit heet dan een ‘beperkte gemeenschap van goederen’. Als aanstaande echtgenoten binnenkort dus wel in gemeenschap van goederen willen trouwen, kunnen zij door middel van het maken van huwelijkse voorwaarden bepalen dat het vermogen dat zij beiden vóór het huwelijk hadden wel van hen samen is. Het blijft dus voor koppels van groot belang dat zij nadenken over de gevolgen van hun huwelijk en dat zij de juiste keuzes maken.

Trouwplannen?
Notariskantoor Kroezen is u graag van dienst bij het maken van de keuzes omtrent huwelijkse voorwaarden. Aan een adviesgesprek van een half uur zijn geen kosten verbonden.

Met recht vertrouwd.

Bel ons voor meer info of voor een afspraak!

Aan een informatief gesprek van een half uur zijn geen kosten verbonden.

Contact gegevens

  Monnikstraat 62, 7571 CW Oldenzaal

   Telefoon: +31 (0)541 - 57 25 25

  Email: info@notariskantoorkroezen.nl

Over ons

Notariskantoor Kroezen in Oldenzaal is een modern, flexibel notariskantoor met als doel een optimale dienstverlening met oog voor de persoonlijke wensen van haar cliënten. Ons enthousiaste team bestaat uit Hans Kroezen (notaris), Susanne Borghuis (toegevoegd-notaris), Pauline Bakker (kandidaat-notaris), alsmede 6 notariële medewerkers. Alle medewerkers hebben een ruime praktijkervaring in het notariaat.