Themabijeenkomst over uitvaart en erfrecht

Themabijeenkomst over uitvaart en erfrecht

door | juni 2016

Uit een onderzoek dat in 2015 is uitgevoerd door coöperatie DELA, blijkt dat ruim zestig procent van de Nederlanders geen testament heeft. En nog meer mensen hebben niet eens nagedacht over hun eigen uitvaart. Dat betekent dat nabestaanden veel stress kunnen ervaren bij het regelen van de uitvaart van hun dierbare maar ook dat het erfrecht bepaalt wie de erfgenamen zijn en wat zij krijgen. 

OLDENZAAL – Als u komt te overlijden laat u een vermogen na; het nalatenschap. Uw erfgenamen krijgen dit nalatenschap. Dat is geregeld in het ‘wettelijk erfrecht’. Het erfrecht kent standaardregels en die gelden als u geen testament hebt gemaakt. Het is handig dat dit wettelijk erfrecht bestaat, maar wat als er specifieke wensen zijn? Misschien wilt u een deel van uw vermogen belastingvrij schenken aan een instelling. En wie gaat er voor uw kinderen zorgen als u er niet meer bent? Voor dit soort zaken is het verstandig om een testament op te stellen bij een notaris.

 

Themabijeenkomst

Hoewel de dood misschien een lastig onderwerp is om over te spreken, willen Notariskantoor Kroezen en DELA, zaken rondom het overlijden bespreekbaar maken. Daarom organiseren ze twee themabijeenkomsten waarbij iedereen welkom is. De eerste vindt plaats op donderdag 23 juni om 19.30 uur in uitvaartcentrum In Pace DELA, Schipleidelaan 55 in Oldenzaal, en de tweede op dinsdag 28 juni om 19.30 uur in uitvaartcentrum In Pace DELA, Deurningerstraat 262 in Hengelo.

Tijdens deze bijeenkomsten hoort u wat er allemaal mogelijk is bij een uitvaart. Daarnaast informeert Hans Kroezen u over testamenten. Bijvoorbeeld hoe u kunt besparen op erfbelasting en wie uw erfgenamen zijn. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen en na afloop kunt u uw testament door de deskundigen laten controleren. En dat is verstandig om te doen. Hans: “Erfrecht verandert door de tijd heen. Een testament dat jaren geleden opgesteld is, kan verouderd zijn en niet meer aansluiten bij iemands huidige situatie.”

Heeft u interesse in het bijwonen van de themabijeenkomst, meld u dan aan voor de avond in Oldenzaal via jtemming AT dela DOT org of 06 20 01 85 31 (vóór 21 juni) en voor de avond in Hengelo via meggen AT dela DOT org of 06 83 81 09 68 (vóór 25 juni). Deelname is gratis.
Bent u niet in de gelegenheid om te komen dan kunt u voor vragen betreffende uw testament contact opnemen met Notariskantoor Kroezen via 0541 57 25 25 of info AT notariskantoorkroezen DOT nl.

Met recht vertrouwd.

Bel ons voor meer info of voor een afspraak!

Aan een informatief gesprek van een half uur zijn geen kosten verbonden.

Contact gegevens

  Monnikstraat 62, 7571 CW Oldenzaal

   Telefoon: +31 (0)541 - 57 25 25

  Email: info@notariskantoorkroezen.nl

Over ons

Notariskantoor Kroezen in Oldenzaal is een modern, flexibel notariskantoor met als doel een optimale dienstverlening met oog voor de persoonlijke wensen van haar cliënten. Ons enthousiaste team bestaat uit Hans Kroezen (notaris), Susanne Borghuis (toegevoegd-notaris), Pauline Bakker (kandidaat-notaris), alsmede 6 notariële medewerkers. Alle medewerkers hebben een ruime praktijkervaring in het notariaat.